Kruidenkoekjes

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 
Ingredi├źnten voor -
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
100 gram boter
2 theelepels koekkruiden
2 eierdooiers
100 gram gepelde amandelen

Bereiding
Doe het bakmeel, de honing, de basterdsuiker, de boter, de koekkruiden en 1 van de eierdooiers in een kom en meng dit tot een samenhangend deeg. Maak een rol met een doorsnee van circa 5 cm en leg die verpakt in gladfolie 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Beleg twee bakplaten met een velletje bakpapier. Snij de deegrol in 24 plakjes (eerst in vieren, dan 6 plakjes uit ieder stuk) en leg ze op de bakplaat. Leg op ieder koekje 1 of twee amandelen. Roer de resterende eidooier los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes hiermee. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...